Coenzima Q-10

 

Forma de prezentare: 60 capsule  

Produs pentru restabilirea si imbogatirea resurselor energetice al organismului.

 „Coenzyme Q10” este un produs natural pe bază de ubichinonă care creşte potenţialul energetic al organismului, accentuează protecţia antioxidantă, împiedicând îmbătrânirea prematură şi apariţia multor afecţiuni.

Acţiunea componentelor active
Un aport ridicat de coenzima Q10 îl deţin organele cu un consum energetic important – inima, ficatul, plămânii şi pancreasul. Această substanţă este parte componentă a mitocondriilor, care produc în jur de 95% din toată energia necesară organismului uman. Consumul acestei coenzime este indicat de multe programe pentru corectarea greutăţii, întrucât aceasta stimulează producţia de energie şi normalizează procesul de metabolism, accentuând arderea depunerilor excesive de grăsime. Odată cu înaintarea în vârstă, organismul pierde capacitatea de asimilare a cantităţii de coenzima Q10 din hrană. În paralel se reduce şi sinteza acesteia în organism, fenomen corelat cu apariţia multor afecţiuni, ce însoţesc vârsta a treia.

Cercetările au demonstrat necesitatea coenzimei Q10 în asigurarea apărării imunitare a organismului, ea având capacitatea de a accentua activitatea macrofagelor şi de a creşte cantitatea de imunoglobuline. Această substanţă normalizează, de asemenea, şi funcţionarea sistemului cardiovascular: creşte capacitatea contractilă a muşchiului cardiac, îmbunătăţindu-i circulaţia, are acţiune antisclerotică, antiaritmică şi hipotensivă, creşte rezistenţa fizică, încetineşte procesul îmbătrânirii protejând mitocondriile împotriva oxidării. Reduce în mod substanţial acţiunea toxică a medicamentelor menţinând activă funcţia timusului. Trebuie luat în considerare faptul că acţiunea coenzimei nu este una imediată. Rezultatele utilizării acesteia încep să se manifeste în săptămâna 2-4 de la începerea administrării, când se atinge nivelul necesar al concentraţiei acesteia în organism.

Este un produs natural destinat cresterii resurselor energetice ale organismului. Coenzima Q-10 este o parte componenta a mitocondriilor celulare si joaca  rolul de mecanism de start in sinteza ATF (adenozin trifosfat), care este un transportator universal si un acumulator fundamental de energie in celulele vii.

Coenzima Q-10 (se mai numeste ubichinona) mareste activitatea altor enzime si are actiune antioxidanta. In general, ea este sintetizata in ficat. Surse de coenzima Q-10 mai pot fi alimentele de origine animala (carne, ficat, inima de bovina  etc.).

O data cu inaintarea in varsta cantitatea de coenzima Q-10 din celulele organismului uman scade, ceea ce duce la aparitia unor boli cu caracter degenerativ si la accelerarea proceselor de imbatranire. Deficitul de Q-10 poate determina agravarea alte boli.

O cauza a deficitului de coenzima Q-10 poate fi dereglarea sintezei sale ca rezultat al unei alimentatii incomplete sau datorita ereditatii. Deficitul de coenzima Q-10 poate provoca si boli de inima. Inima se caracterizeaza printr-o activitate metabolica complexa si necesita un aflux permanent de energie pentru contractiile permanente. De aceea, ea este deosebit de sensibila la acest deficit.

Insuficienta de coenzima Q-10 provoaca si boli ale tesutului gingival. Administrarea sa in forma sintetizata contribuie la intarirea gingiilor si previne aparitia parodontozei. 
Aportul suplimentar de coenzima Q-10 in organism stimuleaza producerea de energie, favorizand activarea functiilor celulelor si, ca urmare, o desfasurare normala a proceselor metabolice. Coenzima Q-10 este bine asimilata de organism si se include rapid in activitatea celulara. 
Gradul de aparare al organismului in fata agentilor straini si al factorilor daunatori din mediul inconjurator depinde, dupa cum se stie, de starea de imunitate. Asigurarea organismului cu  coenzima Q-10 contribuie la activarea functiei de aparare a sistemului imunitar. 
Pierderile de energie provocate de contractiile musculare, de activitatea celulelor secretoare si alte pierderi energetice fac necesara o completare permanenta cu energie. De aceea, coenzima Q-10, in calitate de stimulator al producerii de energie, asigura functionarea normala a intregului organism, indeosebi daca este administrata permanent. Suplimentul alimentar – Coenzima Q10 – produs de Compania RBC se poate administra si independent, dar si in combinatie cu alte suplimente alimentare si preparate medicale obisnuite. Nu este toxic si nu are efecte secundare.


Coenzima Q-10 contribuie la:

  • profilaxia si tratamentul bolilor cardiovasculare si a aterosclerozei;

  • profilaxia paradontozei;

  • incetinirea proceselor de imbatranire;

  • accelerarea proceselor metabolice;

  • activarea sistemului imunitar;

  • profilaxia si vindecarea sindromului astenic.

Compozitie: Coenzima Q10, excipienţi.