Calciu masticabil cu Vitaminele C și D

 

Forma de prezentare: 120 tablete  

Comprimatele „Calciu masticabil” cu gust plăcut de mentă asigură organismului cel mai important mineral – calciul, precum şi vitaminele C şi D, necesare pentru asimilarea calciului. Este un remediu eficient pentru profilaxia osteoporozei şi sindromului osteopenic.

Acţiunea componentelor active
Calciul este un macroelement esenţial pentru organismul uman. În combinaţie cu elementele necesare pentru asimilarea sa participă la formarea şi corecta dezvoltare a ţesutului osos şi dinţilor. Aportul de calciu în organism în cantităţi necesare, precum şi o alimentaţie echilibrată şi efortul fizic suficient contribuie la crearea unui depozit de calciu optim în ţesutul osos. Un aport corespunzător de calciu permite minimizarea şanselor de apariţie a osteoporozei, caracterizată prin fragilitatea crescută a oaselor, tendinţa de fracturare sau chiar de modificări ale coloanei.

În ultimii ani aceste afecţiuni manifestă tendinţă de întinerire în sensul că, tot mai des aceast diagnostic vizează persoanelor tinere. Cauza provine din noile tendinţe ale modului de viaţă: hipodinamia, alimentaţia incorectă, stresul, fumatul, alcoolul.

Calciul ca aport suplimentar este indicat în special femeilor aflate la perioada menozei, întrucât absorbţia acestuia scade odată cu scăderea nivelului de estrogeni. În această perioadă, în fiecare an se pierde în jur de un kilogram (!) de masă osoasă.

Vitamina D creşte în mod substanţial absorbţia calciului, contribuie la mineralizarea ţesutului osos şi dentar. Nivelul redus de vitamina D poate duce la asimilarea insuficientă a calciului, chiar şi în condiţiile aportului excesiv al acestuia în organism.

Vitamina C deţine un rol important în sinteza şi maturizarea celei mai importante proteine a ţesutului osos – colagenul, care conferă fermitate oaselor şi asigură ţesutului osos rezistenţă la deformare. În cazul deficitului de vitamina C, chiar şi dozele mari de vitamina D se dovedesc ineficiente, ceea ce duce la reducerea asimilării calciului.

Calciul asigura formarea structurii tesutului osos, participa in procesul de coagulare sangvina si in transmiterea de impulsuri. 

Vitamina D3 (colecalciferol) asigura integritatea structurii osoase, prin marirea capacitatii de absorbtie (proces de inhalare) a substantelor minerale (calciu, magneziu, fosfor), care sunt necesare in contruirea si sustinerea structurii scheletare. Vitamina D3 marind absorbtia calciului si a sarurilor acidului fosforic in intestin, de asemenea regleaza si procesul de eliminare a acestora din organism. Deoarece aceasta vitamina stimuleaza absorbtia calciului in intestin, o doza adaugatoare de vitamina D3 ar putea aduce la carenta de fier, deoarece calciul si fierul concureaza pentru a fi absorbiti in intestin. Vitamina D3 are o actiune antirahit, este necesara pentru dezvoltarea tesutului cartilaginos, faciliteaza functia normala a glandelor paratiroidene, este utilizata functia normala a glandelor paratiroidiene, este utilizata in profilaxia osteoporozei, la caderea parului, pentru a mari functia de protectie a organismului stimuland sistemul imun. Vitamina D3 se formeaza sub actiunea razelor ultraviolete solare, iar sursele alimentare de vitamina D3 sunt garsimeade peste (grasimea din ficat de batog), produsele lactate.

Vitamina C (acidul ascorbic) normalizeaza reactiile de oxidare-reducere, respiratia celulara si procesele de reparare. Este foarte insemnat rolul vitaminei C in formarea colagenului, necesar in functionarea normala a articulatiilor. De aceea ea este inclusa in acest set al suplimentului calciu - vitamine. Cu parere de rau, prin alimente nu putem primi doza necesara de aceasta vitamina de aceea recomandam sa fie administrata adaugator.

Produsul asigura organismului cantitatile necesare de calciu, fier, vitamina C si D.  Se utilizeaza in profilaxia osteoporozei, intarirea tesutului osos, in starile de carenta a calciului si a vitaminei D3, sau situatiei legate de aportul insuficient al acestora in organism, si necesitatea marita, de exemplu, in graviditate si alimentatia la san, la varstele inaintate este  indicat pentru copii in perioada de crestere intensiva. Are un usor gust mentolat.

Compozitie: Calciu (carbonat), vitamina C, Vitamina D3, excipienţi.

Nu contine: saruri, drojdii, cereale, zaharoza, coloranti naturali, arome, conservanti.

Mod de administrare: 1 tableta de 2 ori/zi, dupa masa. Se mesteca incet.

Contraindicatii : nu exista.