Assimilator

 Forma de prezentare: 90 capsule  

Enzimele digestive sunt garantiile unui proces digestiv optim.

Rezultatul final al digestiei consta in descompunerea hidratilor de carbon pana la monozaharide (in principal pana la glucoza), a proteinelor pana la aminoacizi, a lipidelor pana la acizi grasi si glicerina, a acizilor nucleici pana la baze nucleotidice si pentoze.

In lipsa enzimelor digestia alimentelor consumate nu s-ar mai putea realiza si organismul n-ar mai fi in masura sa extraga elementele necesare din hrana. Cu ajutorul enzimelor se elibereaza din alimente vitamine, aminoacizi si substante minerale necesare pentru functionarea normala a organismului. Deoarece fiecare enzima contribuie la prelucrarea unei substante nutritive, diversele enzime nu se pot substitui intre ele. In cazul in care apare o carenta enzimatica de orice tip, se produc dereglari ale procesului digestiv (meteorism, dereglarea tranzitului intestinal, etc.), care mai devreme sau mai tarziu vor facilita si declansa unele boli.

Suplimentarea dietei cu enzime care stimuleaza  digestia poate fi un ajutor pretios pentru eliminarea neplacerilor cauzate de o digestie imperfecta si pentru corectarea si reglarea functiei vezicii biliare, ficatului, pancreasului si intestinului gros.

Hrana de origine animala contine fermenti alimentari in cantitati mici, dar cea vegetala nu contine de loc fermenti. In acelasi timp pentru o digestie normala si asimilarea substantelor nutritive este necesar un sir de fermenti.

Fermentii din componenta preparatului sunt - amilaza, lactaza, zaharaza, maltaza - care faciliteaza digestia totala a glucidelor, inclusiv a amidonului, a produselor de dezintegrare si a dizaharidelor alimentare.

Celuloza nu este sintetizata de sistemul digestiv uman, dar este necesara pentru digestia fibrelor vegetale. Administrarea  celulozei mareste valoarea nutritiva  a fructelor si legumelor. In afara de acestea ea elibereaza fibre solubile pentru captasrea colesterolului si a toxinelor din tractul gastrointestinal.

Protaza participa la dezintegrarea proteinelor si poate distruge capsula proteica a agentilor patogeni, ajutand sistemul imun.

Lipaza este necesara in dezintegrarea lipidelor pana la acizii grasi si poate fi utilizata in programul de reglare a greutatii.

 Acţiunea componentelor active

Enzime care scindează carbohidraţii:
Amilaza este principala enzimă din salivă care demarează procesul de digerare a hidraţilor de carbon în cavitatea bucală prin scindarea parţială a amidonului conţinut de produsele de panificaţie, crupe, cartofi, etc.
Celulaza este o enzimă nesintetizată în mod normal de sistemul nostru digestiv, dar necesară pentru digestia fibrelor vegetale. Scindează în mod activ celuloza (fibrele), formând glucoză. Celulaza sporeşte valoarea nutritivă a produselor cerealiere, fructelor şi legumelor.
Lactaza este enzima care scindează lactoza (zahărul lactic) până la glucoză. Îmbunătăţeşte asimilarea produselor lactate şi este indispensabilă persoanelor care manifestă intoleranţă la lactoză.

Enzime care scindează proteinele:
Proteaza împreună cu alte două enzime - papaina şi bromelainul – contribuie la scindarea proteinelor până la aminoacizi simpli, îmbunătăţind calitatea asimilării acestora. Datorită acestei acţiuni este împiedicată depunerea resturilor de hrană proteică pe pereţii intestinali, se îmbunătăţeşte schimbul de proteine. Proteaza contribuie, de asemenea, la distrugerea microorganismelor proteice patogene fortificând protecţia imunitară a organismului. 
Papaina şi bromelainul acţionează în mod activ atât în mediul acid, cât şi alcalin al tractului gastrointestinal, scindând proteinele până la o formă uşor asimilabilă.

Enzime care scindează grăsimile:
Lipaza acţionând în intestinul subţire scindează acizii saturaţi din hrana animală (carne, produse lactate şi marine), transformându-i în produse uşor asimilabile, contribuie la asimilarea vitaminelor liposolubile A şi D.
Vitamina A este un antioxidant care măreşte rezistenţa la infecţii, joacă un rol important în imunitatea celulară, participă la schimbul de lipide, protejează mucoasa tractului gastrointestinal.
Vitamina D reglează schimbul de fosfor şi calciu şi creşte permeabilitatea pereţilor intestinali, permiţând o mai bună asimilare a substanţelor nutritive în tractul gastrointestinal.

Produsul „Assimilator” contribuie la :

  • asimilarea proteinelor din hrana;

  • scaderea probabilitatii de aparitie a reactiilor alergice;

  • dizolvarea depozitelor de colesterol si asa numitelor „grasimi rele”– LDL (lipo-proteine cu densitate moleculara scazuta);

  • prevenirea inmultirii bacteriilor;

  • tatamentul adjuvant in anemii ;

  • dizolvarea cristalelor de acid uric;

  • imbogatirea celulelor cu oxigen si micro-elemente;

  • cresterea activitatii leucocitelor si a limfocitelor T;

  • Produsul „Assimilator” este sub forma de capsule, de culoare bej.

Compozitie: Protează, amilază, lactază, celulază, maltază, lipază, papaină, bromelain, vitamina A 1000 UI, vitamina D 200 UI, coral mărunţit, excipienţi.

 Mod de administrare: cate 1 capsula inainte de a se consuma legume si fructe; cate 1- 3 capsule daca se consuma alimente prajite, fierte sau carne.
Pentru a obtine un efect maxim este bine sa se bea cate 1-2 pahare de apa cu calciu coralier.

Atentie: Nu se recomanda bolnavilor de ulcer gastro-duodenal, poate crea disconfort. A nu se lasa la indemana copiilor.