Pro-Fiber

  Forma de prezentare: 648 g  

Carenţa de fibre afectează tranzitul intestinal al maselor alimentare producând oprirea acestora şi conduce implicit la apariţia constipaţiei şi dereglarea sintezei de vitamine în intestin. Pe de altă parte, excesul de fibre produce evacuarea prea rapidă a conţinutului intestinal şi reduce timpul de menţinere a hranei în fiecare segment al intestinului, fapt care reduce calitatea digestiei şi asimilării substanţelor nutritive. De aceea este foarte important să asigurăm un aport optim al fibrelor în raţia alimentară.

Această sarcină este soluţionată cu succes de produsul „Pro Fiber E.F.A.” – un produs care conţine o combinaţie optimă de diferite tipuri de fibre naturale, fructo-oligozaharide şi vitamine. Datorită compoziţiei atent selecţionate, „Pro Fiber E.F.A.” asigură curăţarea eficientă a tractului gastrointestinal, contribuie la normalizarea microflorei intestinale şi creşte nivelul asimilării substanţelor nutritive.

Acţiunea componentelor active

Fibrele vegetale, compuse dintr-un amestec de fibre solubile şi insolubile, trec prin tractul gastrointestinal fără a fi digerate sau digerându-se parţial, activizând în acelaşi timp multe procese în organism.

De exemplu: consumul de fibre este o măsură de profilaxie pentru prevenirea aterosclerozei. Această calitate este asigurată de capacitatea crescută de schimb a cationilor, caracteristică pectinei şi ligninei. Combinându-se în stomac cu acizii biliari şi colesterolul, componentele menţionate previn absorbţia inversă a colesterolului în sânge, ducând astfel la o eliminare mai activă a acestuia.

Fibrele împiedică absorbţia rapidă a glucozei în tractul gastrointestinal, protejând organismul împotriva variaţiilor bruşte ale nivelului de zahăr în sânge.

Fibrele exercită un uşor efect laxativ, în mod special:

• Fibrele insolubile (celuloza) activizează peristaltismul intestinal, accelerând tranzitul hranei prin tractul gastrointestinal şi funcţia de evacuare a acestuia.

• Fibrele solubile (tărâţele de ovăz, seminţele de in, guma de guar, guma arabică, pectinele) normalizează schimbul de carbohidraţi şi lipide. Acest tip de fibre posedă unica capacitate de a absorbi apa (de 4-6 ori mai mult decât volumul propriu al acesteia), formând în intestin o masă de consistenţa gelului, care umple cavitatea gastrică. De aceea, produsele care conţin acest tip de fibre conduc la apariţia mai rapidă a senzaţiei de saţietate, fapt care împiedică consumul în exces de alimente.

Pectinele de citrice şi de măr leagă şi elimină din organism sărurile metalelor grele, toxinele şi colesterolul.

Fructo-oligozaharidele nu se digeră în stomac şi ajung în formă aproape nemodificată în intestinul gros unde stimulează creşterea şi activitatea bacteriilor benefice, îmbunătăţind funcţia detoxifiantă a microflorei.

Produsul „Pro Fiber E.F.A.”:

• îmbunătăţeşte funcţia motorie, de secreţie şi de evacuare a intestinului;
• contribuie la reducerea nivelului de colesterol şi zahăr în sânge;
• reduce riscul de dezvoltare a obezităţii;
• contribuie la detoxifierea organismului;
• reface echilibrul normal al microflorei intestinale.

În calitate de supliment alimentar, se dizolvă câte 1 măsură (21,6g) de pulbere în apă sau suc de fructe, se lasă 5 minute și se bea. Se administrează 2 doze pe zi sau conform recomandărilor specialistului.

Suplimentele alimentare completează aportul nutrienților din regimul alimentar zilnic și sunt parte integrantă a modului sănătos de viață.

Compozitie: Fructoo-oligozaharide, seminţe de in, gel de aloe, amestec de fibre (celuloză, gumă arabică, fibre de ovăz, gumă de guar, pectină de măr, pectină de citrice, tărâţe de ovăz), beta-caroten, glutamină, fructoză, maltodextrină.