Frunze de nuc negru

 Forma de prezentare: 100 tablete  

Nucul negru este bogat in vitamine, minerale, aminoacizi, de aceea este deosebit de util persoanelor bolnave, epuizate, ce sufera de avitaminoze. Cantitatea de vitamina C pe care o contine este de 8 ori mai mare decat in coacazul negru si de 50 ori decat in citrice, fiind un puternic antioxidant.

Frunzele de nuc negru contin o cantitate importanta de acid linolenic al carui consum contribuie la scaderea nivelului colesterolului din sange. Acest supliment alimentar contribuie de asemenea la scaderea glicemiei. Acidul linoleic este foarte insemnat pentru organismul uman, deoarece intra in componenta membranelor celulare, a fibrelor nervoase si ritinei. Acidul linoleic nu se sintetizeaza in organismul uman, din care cauza trebuie sa patrunda prin hrana.

In nucul negru de asemenea se gaseste mult iod, ce permite utilizarea acestuia in afectiunile galndei tiroide. Nucul negru se aplica in eczeme, diateza exsudativa, psoriazis, boli alergice si purulente, acnee; el se foloseste in cateva forme de tuberculoza a pielii, faringelui, linfangeita tuberculoasa. Nucul negru are si actiune antibacteriana, contribuie la tratamentul ulcerelor, degeraturilor; opreste hemoragiile hemoroidale; poate fi utilizat ca mijloc antiparazitar in eliminarea viermilor rotunzi; intareste dintii si gingiile.

Pe baza continutului de acizi organici, a glicozizilor amari, a uleiurilor eterice, frunzele de nuc negru au o actiune distrugatoare asupra helmintilor adulti si a stadiilor intermediare de dezvoltare a parazitilor.

Acţiunea componentelor active
Juglonul este cea mai importantă substanţă activă a nucului negru. Din 500-700 kg de materie primă naturală se obţin doar 100 g de juglon. Normalizează activitatea intestinului, acţionând ca un laxativ uşor în cazul constipaţiilor. Este eficient împotriva bacteriilor, fungilor şi helminţilor. Încă din antichitate Hipocrate îl folosea pentru eliminarea viermilor intestinali. În medicina populară a Americii de Sud şi de Nord se utilizează şi în prezent ca remediu împotriva ascaridelor şi teniei.

Flavonoidele asigură proprietăţi antioxidante şi spasmolitice, relaxând totodată musculatura netedă.

Acidul linolenic participă activ la scindarea celulelor grase şi reducerea colesterolului de densitate joasă, care este una din cauzele apariţiei aterosclerozei şi degenerescenţei grase a ficatului. Acidul linolenic este foarte important pentru organismul uman întrucât intră în compoziţia membranelor celulare, fibrelor nervoase şi retinei. Nu se sintetizează în organismul uman şi de aceea aportul său poate proveni doar dintr-o nutriţie corectă sau din suplimentele alimentare.

Taninurile (substanţele tanate) posedă efect antiinflamator si exercită influenţă asupra mucoaselor, reducând iritaţia şi îmbunătăţind densitatea ţesuturilor. Taninurile formează un film impermeabil care izolează mucoasa împotriva deteriorării sale ulterioare accelerând astfel vindecarea acesteia.

Are actiune curativa in urmatoarele boli si afectiuni:

 • viroze respiratorii (gripa);

 • afectiuni bronhopulmonare acute (traheita, bronsita, laringo-faringita), ale cailor respiratorii superioare;

 • amigdalite;

 • sinuzite;

 • boli  dentare si ale cavitatii bucale;
 • ulcer;
 • gastrita cronica, gastro-enterocolita;

 • boli de piele;

 • avitaminoze;

 • helmintoze si lamblioze;

 • nevralgii intercostale.

Compozitie: Pulbere din frunze de nuc negru, excipienţi