Coral Magnesium

 Forma de prezentare: 90 capsule

Se recomanda în calitate de supliment pentru completarea rezervelor de magneziu din organism, profilaxia afectiunilor cardiovasculare, optimizarea schimbului de substante.
Compoziţie: magneziu (taurinat şi bisglicinat), excipienţi

PROPRIETĂŢI
• sursă de magneziu cu biodisponibilitate crescută
• benefic pentru sistemele nervos, cardiovascular şi muscular
• ameliorează manifestările spastice

Beneficii Magneziu
• mineral cu acţiune hipotensivă, antiaritmică
• activizează un şir de enzime, reglând reacţiile schimbului de fosfor, metabolismului de proteine, lipide, acizi nucleinici. Participă în mod direct la producţia de ATF, fiind necesar pentru buna funcţionare a ţesutului neuromuscular
• participă la reglarea mecanismului de coagulare, permite menţinerea sănătăţii vaselor sanguine şi previne formarea ateroamelor de colesterol

UTILIZARE
• se recomandă în calitate de supliment pentru completarea rezervelor de magneziu din organism
• profilaxia afecţiunilor cardiovasculare, optimizarea schimbului de substanţe

„Coral Magneziu” este un produs utilizat pentru  funcţionarea optimă a sistemului cardiovascular. Este unul dintre cei mai importanţi activatori ai excitabilităţii neuromusculare, îmbunătăţeşte alimentarea energetică a muşchiului cardiac, asigură un ritm cardiac stabil şi, reglează tonusul muscular al vaselor sanguine.
 
Magneziul este unul dintre elementele chimice cele mai răspândite pe Terra, fiind prezent atât în organismele animale, cât şi în cele vegetale, de exemplu într-un număr mare de alge. În organismul uman cea mai mare cantitate de magneziu se regăseşte în oase, o treime – în muşchi, iar restul – în lichidele biologice. Hrana vegetală constituie o sursă bogatăde magneziu: leguminoasele şi cerealele, spanacul, salatele, nucile etc. O altă sursă importantă este şi apa. Cu cât apa este mai dură, cu atât conţinutul de magneziu din ea este ridicat. În regiunile cu apă moale este crescută incidenţa hipomagnezemiei (conţinutul scăzut de magneziu în serul sanguin). Magneziul se elimină din corp în principal prin urină (50-120 mg) şi transpiraţie (5-15 mg).

Magneziul reprezintă unul dintre cele mai importante minerale pentru om, întrucât participă la peste 300 de reacţii biochimice, care asigură funcţionarea normală a organismului. Una dintre funcţiile principale ale magneziului este protecţia sistemului nervos împotriva stresului degradant. Magneziul inhibă procesele de excitare la nivelul SNC-ului şi reduce sensibilitatea organismului la factorii iritanţi externi (sunete puternice, lumină intensă etc.). Deficitul de magneziu se manifestă prin nervozitate crescută şi stare de oboseală accentuată.
 
Acest element activizează un şir de enzime, reglând reacţiile schimbului de fosfor, metabolismului de proteine, lipide, acizi nucleinici. Participă în mod direct la producţia de ATF, fiind necesar pentru funcţionarea optimă a ţesutului neuromuscular.
 
În medicina tradiţională magneziul este apreciat, în primul rând, ca remediu hipotensiv şi antiaritmic. Cercetările efectuate de către savanţii americani şi europeni au demonstrat că magneziul deţine un rol important în activitatea cardiacă şi anume: scade tensiunea de contracţie şi frecvenţa ritmului cardiac, determinând reducerea necesarului de oxigen al cordului. Totodată reduce contractilitatea muşchilor netezi ai arteriolelor (microvaselor), contribuind la creşterea deschiderii vaselor şi intensificarea circulaţiei sanguine coronariene, exercită acţiune antiischemică asupra ţesuturilor cordului. În urma cercetărilor s-a stabilit că pereţii vaselor inimii conţin de două ori mai mult magneziu decât orice alt ţesut al organismului, de aceea deficitul acestui mineral este dăunător în special pentru vasele inimii. 
 
Magneziul participă, de asemenea, la reglarea procesului de coagulare a sângelui, permite menţinerea sănătăţii vaselor sanguine şi previne formarea ateroamelor de colesterol. Sporirea nivelului de magneziu în organism contribuie la funcţionarea optimă a  contracţiilor cardiace. În acelaşi timp, magneziul poate acţiona prin blocarea canalelor de potasiu sau calciu sau prin stabilizarea funcţiei pompei de sodiu-potasiu. Datorită acestui efect de proproţii ritmul cardiac se reechilibrează.
 
Magneziul reglează, totodată, balanţa de calciu şi sodiu la nivel celular. Aportul adecvat de magneziu în cazul excesului celor două elemente permite combaterea spasmului vaselor, normalizând astfel tensiunea arterială.
 
Compozitie:
• Taurinat de magneziu - 75 mg
• glicinat de magneziu - 75 mg
• excipienţi.