CoralProbiotic

 Forma de prezentare: 100 Capsule

Produse "CoralProbiotic" şi "CoralProbiotic pentru copii" sunt simbiotice, altfel zis, produse care reprezintă o combinaţie unică de probiotice şi prebiotice, care asigură recuperarea eficientă a microflorei intestinale. 

CoralProbiotic - este cea mai recentă realizăre ştiinţifică în rezolvarea problemei disbacteriozei. Sunt produse făcute din materii prime de înaltă calitate prin tehnologie avansată şi unică şi corespunde tuturor cerinţelor standardelor BPF şi din industrie. Pentru a păstra activitatea tulpinei culturilor probiotice de liofilizate, produsul finit este ambalat într-un curent de azot în capsule şi borcane de plastic, care au porozitate şi posibilitate de pătrundere a apei reduse. 

Ambele produse includ inulină prebiotică din cicoare şi culturile probiotice de Lactobacillus acidophilus şi Bifidobacterium longum (pentru adulţi) şi B. lactis (pentru copii). Doza zilnică recomandată conţine 5 miliardede lacto şi bifidobacterii şi 50 mg de inulină. 

Fructooligosaccharides (FOS), inulina de la rădăcina de cicoare, este cele mai cunoscut şi studiat prebiotic natural. Pe lângă faptul că inulina este o sursă esenţială şi necesară de fibre alimentare şi un sorbent bun, de asemenea, are şi capacitatea de a stimula creşterea şi activitatea bacteriilor benefice şi specifice a intestinului gros, precum şi cele care vin împreună cu el, ca parte a acestui supliment alimentar. Astfel, datorită efectelor prebiotice, eficienţa simbioticelor este de zeci de ori mai mare. 

Conform diverselor surse ştiinţifice, cu simptomele de disbacterioză  se confruntă aproximativ 80-90% din populaţie, indiferent de vârstă. 

Perturbarea  componenţei  microflorei intestinale benefice, atât la adulţi căt şi la copii, ceea ce se numeşte disbacterioză, este influenţată de numeroşi factori: alimentare artificială, scăderea imunităţii, alimentare incorectă, stres, administrarea antibioticelor, bolile cronice gastro-intestinale, infecţioase, boli intestinale, etc . Deoarece intestinului joacă un rol important în organism (digeră alimentele, produce şi absoarbe vitamine si minerale, stimuleaza sistemul imunitar, afectează procesele metabolice în organism), orice perturbare din partea sa are un efect foarte negativ asupra mijloacelor de existenţă ale organismului în ansamblu. 

Principalul motiv al disbacteriozei este schimbarea radicală a nutriţiei la omul contemporan, în special la locuitorii din orasele mari. Omul de ştiinţă american Jeff Leach, care a cercetat modul de alimentare la oamenii antici, observă că "genetic noi suntem colecţionari şi vânători şi genotipul nostru corespunde la o dietă pe bază de plante bogate în fibre alimentare şi prebiotice”. Este cunoscut faptul că o dieta de zi cu zi a oamenilor antici includea aproximativ 200 g (!) de diferite fibre alimentare, inclusiv până la 50 de grame de inulină. În timp ce alimentarea nostră de azi conţine foarte putine fibre, dar o mulţime de grăsimi şi glucide rafinate. Doar noi deseori ne grăbim şi, rareori, acordăm alimentaţiei atenţia cuvenită. Am consumat o chiflă, un sandwich sau supa din pachet şi continuam activitatea. Conform statisticilor, în majoritatea ţărilor dezvoltate, consumul zilnic de fibre alimentare este mai mic de 20 de grame, iar de prebiotice - nu depăşeşte 2-4 g!

Acţiunea componentelor active
Fructo-oligozaharida (FОS) sau inulina din rădăcina de cicoare – este cel mai cunoscut şi studiat prebiotic natural. Pe lângă faptul că inulina este o sursă de fibre necesare pentru tractul gastrointestinal, posedă şi capacitatea de a stimula creşterea şi activitatea bacteriilor proprii benefice din intestinul gros, precum şi a celor care se regăsesc în compoziţia acestui supliment alimentar biologic activ. Susţine toate formele schimbului de substanţe din organism (în special cel al carbohidraţilor şi lipidelor). Inulina este un bun sorbent, care accentuează funcţia detoxificantă a microflorei, creşte motilitatea intestinală şi elimină din organism substanţele toxice, formând un scaun moale.

Probioticele normalizează digestia, accelerează scindarea proteinelor şi carbohidraţilor şi asimilarea substanţelor nutritive, produc enzime proprii pentru digerarea calitativă a alimentelor, participă în mod activ la sinteza multor vitamine (K, D, grupa B), stimulează asimilarea calciului, inhibă creşterea florei patogene, împiedică apariţia dereglărilor tractului gastrointestinal şi a distrugerii microflorei în urma tratamentului cu antibiotice, cresc rezistenţa organismului generând factori de protecţie imunitară.

De aceea, utilizarea CoralProbiotic-ului va fi deosebit de util şi necesar pentru a completa dieta, care asigură protecţie completă a microflorei la adulţi şi copii.

 Compozitie: 

• Lactobacillus acidophilus - 1,25 x 109 UFC/g
• Bifidobacterium longum - 1,25 x 109 UFC/g
• FOS - 25 mg
• excipienţi.

Produsul „CoralProbiotic” asigură protecţia complexă a microflorei, exercitând acţiune favorabilă în caz de:

• disbacterioză, afecţiuni ale tractului gastrointestinal;
• intoxicaţii;
• dereglarea digestiei, schimbului de substanţe;
• dereglarea microflorei după tratamentul cu antibiotice;
• meteorism, constipaţii.