Crușinul lui Pursh

 Forma de prezentare: 100 tablete  

Cruşinul lui Pursh este apreciat de multă vreme de către locuitorii Americii Centrale şi de Nord. În medicina naturistă fiertura din scoarţă era utilizată ca remediu laxativ şi antiinflamator.

„Cascara Sagrada” este un produs natural, având drept component de bază cruşinul lui Pursh care posedă acţiune laxativă şi reglează tonusul muscular al intestinului, în principal al intestinului gros, stimulează secreţia întregului sistem digestiv şi peristaltica intestinală.

Acţiunea componentelor active

Cruşinul lui Pursh curăţă delicat intestinul în cazul constipaţiilor acute şi cronice, atonice şi spastice. Se poate utiliza totodată ca adjuvant în tratarea hemoroizilor şi fisurilor anale, întrucât formează un scaun moale, neiritant, contribuind totodată la cicatrizarea mucoasei tractului intestinal.

Acţiunea laxativă a cruşinului lui Pursh se manifestă după 8-10 ore de la administrare, de aceea trebuie administrat seara înainte de culcare. Perioada latentă prelungită este determinată de faptul că antraglicozidele nu sunt active imediat după administrare. Aceşti compuşi se scindează în timpul digestiei în intestinul gros în emodină şi acid crisofanic, care cresc tonusul şi peristaltismul intestinului gros, stimuland deplasarea rapidă a maselor fecale. Sub acţiunea acestora se încetineşte şi absorbţia lichidului de către mucoasa intestinului gros, astfel încât volumul maselor fecale se măreşte şi fluidizează, constituind un alt factor laxativ.

Substanţele tanante din cruşin exercită acţiune antiinflamatoare asupra mucoasei şi au proprietăţi bactericide. Interacţionând cu mucoasa intestinală, reduc senzaţia de durere şi formează pe intestin un film protector, care împiedică dezvoltarea ulterioară a focarelor inflamaţiei.

Uleiurile eterice au proprietăţi dezinfectante, calmante şi tonifiante. Inhibă acţiunea multor microbi patogeni, bacterii, împiedicând procesele de fermentaţie şi putrefacţie din intestin. Polifenolii, care intră în compoziţia uleiurilor eterice, au efect colagog: îmbunătăţesc funcţia secretorie şi antitoxică a ficatului, normalizează secreţia bilei, stimulând eliminarea colesterolului şi substanţelor toxice.

Crusinul (Cascara Sagrada) este utilizat ca purgativ in cazul constipatiilor cronice atonice, cu precautie in constipatiile femeilor insarcinate si a bolnavilor greu deplasabili, in cazul fisurilor anale, hemoroizilor etc.

In doze mici, crusinul curata delicat tubul digestiv chiar si in cazul inflamarii peretilor sai, favorizand simultan vindecarea invelisului mucilaginos al tubului digestiv. Crusinul este o componenta de baza in ceaiurile antihemoroidale si in amestecurile purgative.

Actiunea crusinului se manifesta la 8-10 ore de la administrare, de aceea el trebuie administrat seara, din aceasta cauza se va lua pentru perioada de noapte. Durata mare a procesului lent este provocat de procesul de hidroliza a antraglicozidelor de catre fermentii si bacteriile florei intestinale in mediul alcalin, unde se manifesta efectul laxativ, legat de iritarea aparatului receptor a regiunii inferioare intestinale. Crusinul incetineste procesul de asimilare din intestin, drept rezultat al carui fapt se mareste volulmul continutului intestinal, ca si factor laxativ adaugator.

Decoctul de crusin sau crusinul fiert se consuma in cazuri de diaree, ca purgativ – in febra tifoida, boli ale ficatului si friguri. Pentru uz extern crusinul se aplica in cazurile de scabie, spaland cu decoct intreg corpul.

Crusinul in comparatie cu alte (mai ales chimice) preparate laxative este cotatca fiind inofensiv, si mai ales ca fata de el nu se formeaza deprindere. Coaja de crusin in doza corespunzatoare particularitatilor afectiunilor pacientilor, include toate amestecurile de plante medicinale, pentru a atinge un tranzit intestinal normal.

Compozitie: 

• Scoarţă de cruşin american (cruşinul lui Pursh) - 487,5 mg
• excipienţi.

Proprietăţile de bază ale produsului „Cascara Sagrada”:

• asigură un scaun regulat;
• reduce inflamaţia şi durerile intestinale;
• elimină toxinele din organism;
• normalizează funcţionarea sistemului digestiv.