Silver-Max

Forma de prezentare: 236 ml

Forma de prezentare: flacon 118 ml  

Este o solutie colidala de argint ce are proprietati  bactericide, antivirale, antifungice si antiparazitare .

„Silver-Max” este elaborat pe bază de argint coloidal – un puternic antiseptic natural care posedă acţiune antimicrobiană şi antiinflamatoare. Argintul coloidal din acest produs, în concentraţie de 10 ppm, acţionează eficient asupra bacteriilor patogene, se elimină rapid din organism, fără a conduce la pigmentarea pielii. Tehnologia de producţie a soluţiei coloidale permite particulelor de argint să se dizolve integral în apă şi garantează calitatea superioară a produsului.
Se  administreaza in :

  • boli infectioase de origine virala si bacteriana (de exemplu gripa, hepatita etc.);

  • boli cronice si acute ale cailor respiratorii superioare;

  • afectiuni dermatologice (dermatomicoze, eczeme, furunculoze, intepaturi de insecte, arsuri de diverse grade);

  • infectii ale tubului digestiv;

  • afectiuni oftalmologice (conjunctivite, etc.).


Contine: Argint coloidal în concentraţie de 10 μg/ ml, apă purificată..

Nu contine: ingrediente artificiale, conservanti. Nu este toxic si nu produce dependenta sau efecte secundare.

Mod de administrare: pentru adulti se administreaza cate o jumatate de lingurita de solutie 1-2 ori pe zi (in functie de necesitate); pentru copii cate un sfert sau cate o jumatate de lingurita o data pe zi.
Pentru uz extern, se aplica direct pe plagi, intepaturi de insecte sau pe orice inflamatie a tegumentului.

Ce este argintul coloidal?
Argintul coloidal se prezinta sub forma unei solutii coloidale de particule foarte mici de argint sub forma de suspensie in apa demineralizata. Preparatul nu are gust si nu este toxic. Solutia coloidala de argint este incolora sau are o nuanta usor galbuie.

La ce se administreaza argintul coloidal?

Argintul coloidal este unul dintre preparatele antibacteriene universale cu un spectru larg de actiune. S-a demonstrat eficienta sa impotriva a sute de agenti patogeni (pe cand unele antibiotice sunt active numai impotriva a 5-6 bacterii). De asemenea, trebuie sa observam ca argintul coloidal distruge nu numai agentii patogeni, dar si toxinele pe care acestia le elimina.

Administrarea argintului coloidal conduce la rezultate pozitive si in cazul amigdalitelor foliculare si a bolilor de piele (Impetigo, dermatomicoze, furunculoze, eczeme).
S-a demonstrat ca argintul coloidal este un mijloc eficient in practica oftalmologica, in special in conjunctivite la copii si  adulti, arsuri si traumatisme ale corneei etc. S-a demonstrat ca argintul coloidal poate fi aplicat atat in arsurile de diverse grade, cat si pentru tratarea unor  portiuni mari  de piele. Aceasta solutie coloidala de argint este eficienta in tratamentul arsurilor, complicate de infectii cu Pseudomonas aeruginosa (o bacterie foarte periculoasa).
Este necesar sa observam ca administrarea argintului coloidal nu duce la pigmentarea tegumentelor. Avantajul este  ca in caz de aplicare nu produce rezistenta, asa cum se observa in cazul antibioticelor de spectru larg. 
Desi mecanismul actiunii bactericide a argintului este inca necunoscut se presupune ca ionii de argint inhiba enzima specifica care participa la procesele metabolice ale multor tipuri de bacterii, virusi si ciuperci. In acest domeniu cercetarile continua. Administrarea zilnica a argintului coloidal poate micsora considerabil riscul bolilor infectioase si poate deveni un mijloc profilactic puternic, indeosebi pentru indivizii supusi unor infectii cronice.

Scurt istoric

Insusirile bactericide ale argintului sunt cunoscute inca din cele mai vechi timpuri, cand vasele de argint erau utilizate pentru pastrarea apei potabile. In Egiptul Antic, ranile erau acoperite cu lame de argint pentru a se obtine o vindecare rapida. In secolul XIX si inceputul secolului XX, argintul era prescris pentru injectii intravenoase si intramusculare, pentru gargara, pentru spalaturi in cazul bolilor genito-urinare,  ca si colir. Pana in anul 1938, in SUA, argintul coloidal era privit ca unul dintre principalele mijloace de terapie antibacteriana. Insa, tehnologia de fabricatie era la un nivel care nu permitea obtinerea de particule extrem de mici de argint in solutie. Datorita acestui fapt scadeau posibilitatile de utilizare in scopuri terapeutice. Prin urmare, era diminuat interesul pentru acest preparat. 
Procesul de revenire a argintului a inceput in anii ’70, o data cu dezvoltarea tehnologiilor. In laboratoarele de cercetari s-a demonstrat ca, sub actiunea argintului coloidal, virusii, bacteriile patogene si ciupercile parazite mor intr-un timp scurt (de ordinul minutelor). S-a demonstrat de asemenea eficienta sa impotriva unor agenti patogeni periculosi cum ar fi: Staphilococus aureus, Streptococus pyogenes, Salmonella typhi, Pseudomonas aeruginos,Llegionella pneumophila, Escherichia coli, candida albicans, C. globata, etc. 
Din acest motiv, argintul coloidal este utilizat ca mijloc bactericid si dezinfectant cu un spectru larg de actiune, capabil sa micsoreze considerabil caracterul acut si durata multor boli infectioase.