Ulei din ficat de rechin

 Forma de prezentare: 60 capsule  

„Shark Liver Oil” – este un uimitor produs natural necesar pentru fortifierea sănătăţii. Datorită diversităţii de substanţe benefice care se regăsesc în uleiul extras din ficatul de rechin, acesta este deseori denumit „aurul gri”. Timp de secole grăsimea a fost utilizată de locuitorii de la malul mării în calitate de tratament pentru dereglări imunodeficitare, infecţii, alergii, pentru îmbunătăţirea cicatrizării rănilor şi ca remediu antistres. În medicina naturistă, persoanele convalescente sunt hrănite cu ulei din ficat de rechin pentru o reabilitare mai rapidă şi revigorarea forţelor. Cercetările moderne au confirmat calităţile uimitoare ale acestui produs.

Rechinii se deosebesc de alte specii acvatice prin starea lor de sănătate bună, longevitate şi cicatrizare rapidă a rănilor, capacități ce au stârnit curiozitatea de-a lungul anilor. Multiplele cercetări biologice şi medicale din ultimii ani au demonstrat eficienţa certă a grăsimii de rechin în activarea mecanismelor de apărare al organismului.

Acţiunea benefică a grăsimii de rechin asupra organismului, mai ales acţiunea sa imunomodulatoare, se explică prin asocierea unică a următoarelor substanţe: scualenă, scualamină, alchilgliceroli, vitaminele A, D şi acizii Omega-3.

Alchilglicerolii contribuie la vindecarea rănilor, cresc echilibrul energetic al organismului, oferă protecție împotriva infecţiilor şi alergiilor. Menţin nivelul normal de eritrocite.

Scualen este un produs intermediar în procesul de metabolizare al colesterolului. Consumul de scualen contribuie la eliminarea colesterolului din organism. Scualen exercită, de asemenea, un efect antiinflamator puternic şi antioxidant. Are capacitatea de a satura ţesuturile cu oxigen, împiedicând astfel acţiunea distrugătoare a radicalilor liberi asupra celulelor. Cercetările în domeniu au demonstrat proprietățile antimicotice ale sualenului, având acțiune similară cu cea a antibioticelor prin inhibarea multor tipuri de bacterii patogene.

Scualamina dezvoltă acţiune antimicotică şi antivirală.

„Shark Liver Oil” este un produs complet natural, fabricat din grăsimea conţinută în ficatul rechinilor de apă adâncă care populează apele litoralului Tasmaniei. Acest supliment alimentar asigură organismului unele substanţe esenţiale precum: alchilglicerolii, scualenul, acizii graşi polinesaturaţi (AGPN) omega-3, vitaminele A, E, D. Substanţele active ale produsului exercită efecte imunomodulatoare, antiinflamatoare, hipolipidemiante şi antioxidante.

Uleiul din ficat de rechin este folositor in boli ale sistemului imunitar, atat innascute, cat si dobandite, printre care si cele cronice:

 • rinita alergica;

 • astmul  bronsic;

 • diabetul zaharat;

 • eczemele;

 • anemia;

 • infectiile cronice, infectiile recidivate si de durata;

 • dermatita atopica;

 • nefritele si alte afectiuni renale;

 • ciroza hepatica provocata de alcoolism;

 • psoriazisul;

 • hepatita cronica activa.

Uleiul din ficat de rechin incetineste procesul de imbatranire, favorizeaza refacerea organismului dupa un tratament cu radioterapie, stimuleaza functiile sistemului imunitar, organismul devenind rezistent in fata bolilor si a conditiilor de mediu nefavorabile.

Ce este uleiul extras din ficat de rechin?

Acest aliment este obtinut din ficatul rechinilor de ape adanci (Centrophorus) ce populeaza apele Tasmaniei. Cu sute de ani in urma uleiul extras din ficat de rechin se folosea in calitate de medicament in tarile raspandite de-a lungul tarmurilor marilor si oceanelor. Savantii au descoperit ca uleiul exras din ficat de rechin contine o mare cantitate de alcocsiglicerina care joaca un rol important in regenerarea leucocitelor. Alcocsiglicerinele continute in laptele matern asigura sugarilor apararea contra infectiilor pana la formarea sistemului imunitar propriu. Alcocsiglicerinele se gasesc in cantitati mici in carne, peste de apa dulce, dar, numai in ficatul rechinilor de ape adanci concentratia acestora este mai mare decat in oricare alta sursa.

Spectrul aplicatiilor cu alcoxiglicerine este neobisnuit de larg: vindecarea ranilor, stimularea energetica a organismului, apararea de infectii, lupta cu alergia. Exista date despre faptul ca acesti compusi blocheaza cresterea celulelor tumorale si despre prelungirea vietii bolnavilor cu cancer. Alcoxiglicerinele mentin un nivel normal al eritrocitelor asigurand simultan si apararea organismului.

Uleiul extras din ficat de rechin contine scualena (care actioneaza ca un antibiotic natural) si scualamina.  Este un imunostimulator puternic. Scualamina are proprietati antibacteriene si antifungice, avand un spectru larg de actiune. Scualena este componentul de baza al pielii umane, apt sa coopteze oxigenul si sa satureze cu el tesuturile si organele. Ea este foarte utila persoanelor care au probleme imunitare si oncologice, in special pentru bolnavii de cancer si pentru purtatorii virusului HIV care provoaca SIDA. Scualamina preantimpina dezvoltarea patologica a retelei capilare si se considera un mijloc terapeutic de perspectiva in lupta cu afectiunile oncologice.

Uleiul extras din ficat de rechin este un produs natural, nu contine nici un fel de coloranti artificiali sau adaosuri.

Acţiunea componentelor active

Alchilglicerolii sunt singurii antioxidanţi care pătrund în interiorul celulelor. Posedă o eficienţă exclusivă, captând şi eliminând din organism acei radicali liberi care au pătruns deja prin membrana celulară şi au cauzat deteriorări la nivel celular periclitând starea de sănătate. De exemplu în cazul deteriorării ADN-ului intracelular se poate dezvolta cancerul. Alchilglicerolii exercită o influenţă directă asupra macrofagelor, crescând secreţia a peste 50 de factori imunitari, din care un rol important îl deţin interleucinele. De asemenea, sunt capabili să stimuleze celulele T-helper, cele care sunt răspunzătoare cu distrugerea viruşilor.

Scualenul duce la diminuarea nivelului total de colesterol şi a colesterolului de densitate joasă din sânge, împiedică apariţia ateroamelor de grăsime şi blocarea vaselor. Exercită un pronunţat efect antiinflamator şi antioxidant prin captarea oxigenului şi saturarea ţesuturilor, împiedicând astfel acţiunea distrugătoare a radicalilor liberi asupra celulelor.

Acizii graşi polinesaturaţi (AGPN) omega-3 au o influenţă pozitivă asupra compoziţiei lipidelor sanguine, asupra sintezei de eicosanoide (prostaglndine, tromboxani, leucotriene), care reglează statutul imunitar al organismului, procesele de coagulare sanguină, îmbunătăţesc microcirculaţia şi reglează tonusul vascular, împiedicând dereglarea ritmului cardiac şi apariţia hipertoniei. S-a stabilit că, în cazul dietoterapiei cu utilizarea grăsimii din ficat de rechin, nivelul tensiunii arteriale scade semnificativ. Vitaminele liposolubile extrase din ficatul de rechin sunt necesare pentru creşterea rezistenţei la infecţii şi menţinerea sănătăţii pielii, mucoaselor, sistemului osos, îmbunătăţirea vederii.

Compozitie: fiecare capsula contine 570 mg de ulei extras din ficat de rechin, excipienţi.

Shark Liver Oil” este indicat în calitate de adjuvant pentru:

• întărirea sistemului imunitar;
• profilaxia afecţiunilor alergice;
• profilaxia deficienţelor de vedere;
• refacerea rapidă în perioada de convalescenţă, după stres;
• profilaxie, în cazul persoanelor care locuiesc în mediu ecologic nefavorabil.

Mod de administrare: 2-4 capsule zilnic, cu o jumatate de ora inainte de masa.