Scoarță de Stejar alb

 Forma de prezentare: 100 tablete

Stejarii sunt raspinditi pe largpe emisfera de Nord in zonele cu paduri si stepa cu paduri. Ei sunt pomi de durata, rezistenti la lipsa de ploi, cresc si pe soluri sarate.  Calitatile curative ale stejarului alb sunt utilizate in medicina populara si in industria farmaceutica. Cu scop curativ se utilizeaza coaja ramurilor si tulpinilor tinere. Substantele fitoncide continute in scoarta stejarului distrug microorganismele patogene asfel incat scoarta de stejar este folosita adesea in bolile infectioase.

De asemenea, scoarta de stejar contine hidrati de carbon, amidon, proteine, pectine, cuartit, levurin, tanin. Scoarta de stejar are efect  antiinflamator, antiseptic si antiparazitar. Acest produs este indicat in hemoragii digestive, gastrita, ulcer gastric, diaree, hemoroizi, hematurie, rahitism. In combinatie cu alte plante medicinale, scoarta de stejar se foloseste in tratamentul adjuvant al tuberculozei si  malariei.

Sub forma de gargara decoctul din scoarta de stejar se aplica in gingivite, stomatite, angine, inflamarea mucoasei laringelui si faringelui, pentru fortificarea gingiilor. 
Scoarta de stejar se aplica sub forma de cataplasme in hemoroizi si arsuri de diverse grade. De asemenea, se poate aplica pe rani, taieturi, inflamatii ale pielii si leziuni insotite de secretii abundente. Opreste hemoragiile externe, avand rezultate apreciabile.

 Acţiunea componentelor active

Scoarţa de stejar alb conţine substanţe tanante din grupul pirogalic în proporţie de 10-20%, flavonoide, proteine, quercitină, quercit, levulină, pectine, amidon.

Acţiunea astringentă a substanţelor tanante (tanine, maklurină, acizi catehutananţi) are loc prin formarea unei pelicule protectoare pe mucoase, care împiedică inflamarea ulterioară. Legând proteinele mucoasei, le transformă în compuşi mai rezistenţi, insolubili, lipsind de substanţe nutritive bacteriile, localizate pe porţiunile lezate ale mucoasei. În acelaşi timp senzaţiile de durere sunt eliminate, are loc vasoconstricţia locală, limitarea secreţiei, precum şi întărirea membranei celulare, toate acestea contribuind la reducerea reacţiei inflamatorii. Datorită proprietăţilor sale astringente, scoarţa de stejar alb este un excelent remediu antidiareic.

Quercitină aparţine grupei vitaminei P şi împreună cu acidul ascorbic participă în procesele oxido-reducătoare. Substanţa exercită acţiune antioxidantă, antiinflamatoare şi antiedemică, stabilizează membranele celulare, scade permeabilitatea capilarelor.

Carbonatul de calciu manifestă efect antiacid, neutralizând excesul de acid clorhidric din stomac, exercită acţiune protectoare asupra mucoasei gastrice, contribuie la ameliorarea rapida şi eficienta a bolilor epigastrice, legate de aciditatea crescută.

Scoarta de stejar alb combate transpiratia excesiva a picioarelor. Este eficienta in  inflamatiile sistemului genito-urinar (sub forma de spalaturi) precum si in infectiile cu trichomonas.

Compozitia: 

• Scoarţă de stejar alb - 487,5 mg 
• calciu (carbonat) - 50 mg 
• excipienţi.

Produsul „White Oak Bark” are acţiune benefică în caz de:

• leziuni ale mucoasei tractului gastrointestinal;
• afecţiuni ale tractului gastrointestinal;
• hemoroizi;
• diaree.

Mod de administratie: cate 2 pastile de 2 ori pe zi, in timpul mesei.

Contraindicatii : nu exista.