Phycotene

 

Forma de prezentare: 30 capsule  

Phycotene Nanoclusters” este un produs natural, dezvoltat pe baza algelor marine: spirulină şi dunaliella, care măreşte protecţia antioxidantă, exercită acţiune detoxifiantă, îmbunătăţeşte vederea, întăreşte sistemul imunitar, încetineşte procesul îmbătrânirii.

Ficotenul, un puternic antioxidant, este un complex special alcatuit din 17 carotenoizi, extras din algele Spirulina si Dunaliella. Studiile efectuate la Universitatea Harvard arata ca actiunea Ficotenului de stimulare a sistemului imunitar este mult mai mare decat a beta-carotenului singur.

Produsul Phycotene Microclusters optimizeaza starea de sanatate a organismului datorita formulei unice de carotenoizi, vitamina E si seleniu. Prezenta microclusterilor face ca nutrientii din compozitia acestui produs sa fie absorbiti si utilizati eficient de catre celule.

Carotenoizii sunt pigmenti de culoare galbena, portocalie sau rosie sintetizati in plantele superioare, in ciuperci si in bacterii. Ca si alti pigmenti, carotenoizii sunt antioxidanti puternici. In organism, carotenoizii sunt precursori ai vitaminei A.

Microclusterii Flanagan sunt cei mai puternici antioxidanti dintre cei cunoscuti pana in prezent; neutralizeaza radicalii liberi, amelioreaza caracteristicile mediului biologic care inconjoara celulele: pH-ul, tensiunea superficiala si conductibilitatea specifica.

Acţiunea componentelor active

Spirulina – este o micro-algă unică, cu conţinut crescut de microelemente: iod, seleniu, zinc, crom, mangan, cupru, în formă uşor asimilabilă de către organism. Celula acestei rare alge este apropiată din punct de vedere al structurii biochimice de celula animală, însă schimbul său de substanţe este bazat pe fotosinteză. Conţine în proporţie de până la 70% proteine de calitate superioară, care cuprind toţi aminoacizii esenţiali, precum şi un complex de vitamine. Asimilarea proteinelor din spirulină în organismul uman este de 85-90%. Această valoare depăşind nivelul asimilării proteinei din lapte.

Spirulina este bogată în β-caroten natural şi conţine 10 carotenoizi din care cinci: β-carotenul, carotenul, licopenul, luteina şi zeaxantina, reprezintă elemente nutritive de bază, necesare pentru regenerarea normală a celulelor ochiului. 

Dunaliella este o micro-algă verde unică, fiind singura plantă capabilă să supravieţuiască în condiţii extreme, la concentraţii foarte ridicate de săruri în apă, capabilă să sintetizeze în acest mediu β-caroten, vitamine (A, B, C, E, D), aminoacizi, polizaharide, proteine, lipide, glicerol, acizi graşi şi minerale. În anumite condiţii alga generează hipersinteza β-carotenului. Conţinutul acestuia poate atinge 10% din masa uscată a algelor, reprezentând cel mai înalt nivel comparativ cu alte surse de β-caroten. Savanţii consideră că tocmai condiţiile extreme fac dunaliella una din cele mai bogate surse de microelemente şi beta-caroten. De exemplu, conţinutul de β-caroten în dunalie- lla este de 100 de ori mai mare decât în morcov. Mai mult de atât, alga conţine un raport ideal între luteină şi β-caroten (1:15), aspect foarte importat pentru menţinerea vederii.

Produsul Phycotene Microclusters:

  • imbunatateste starea de sanatate a organismului;

  • asigura o asimilare eficienta a substantelor nutritive;

  • incetineste procesele de imbatranire;

  • inlatura dereglarile produse de actiunea radicalilor liberi;

  • previne dezvoltarea multor boli cronice;

  • poseda actiune antivirala si antibacteriana;

  • favorizeaza refacerea acuitatii vizuale.

Compozitie: Vitamina E - 43 UI, phycotene-complex - 50 mg (beta-caroten, astaxantină, cantaxantină, spirulină (Spirulina platensis), ulei de Anatto, apocarotenol, dunaliella (Dunaliella Salina), seleniu), excipienţi.

Produsul „Phycotene” este recomandat pentru profilaxia unor stări cum ar fi:

• dereglări ale schimbului de substanţe;
• dereglări de vedere;
• anemii;
• hipovitaminoze;
• imunitate scăzută;
• urmări ale intoxicaţiilor.

Contraindicatii : nu exista.