Papaya

Forma de prezentare: 100 capsule   

Papaya are un gust excelent şi o aromă fină incomparabilă. În Costa-Rica şi Mexic, locuitorii numesc papaya „fructul bunei sănătăţi” şi preţuiesc acest gustos şi folositor fruct ca remediu eficient pentru îmbunătăţirea digestiei. Mai mult decat atât, papaya este un excelent produs dietetic pentru persoanele care îşi controlează greutatea!

„Papaya” este un produs 100% natural din miez suculent de papaya, elaborat cu respectarea tuturor standardelor de calitate, care permit menţinerea proprietăţilor nutritive şi curative ale minunatului fruct tropical. Este un remediu ideal pentru refacerea forţelor după afecţiunile suferite şi surmenaj. Papaya îmbunătăţeşte funcţia tractului gastrointestinal, curăţă intestinul de reziduurile nedigerate, conferă vitalitate şi energie.

Papaya este un ajutor pretios pentru eliminarea neplacerilor cauzate de o digestie imperfecta si pentru reglarea activitatii vezicii biliare, a ficatului, pancreasului si a intestinului gros. Este un remediu impotriva constipatiei. In pulpa fructului de papaya se gaseste multa vitamina A care actioneaza binefacator asupra pielii. Pulberea sucului de papaya catifeleaza pielea, eliberand-o de celulele moarte. Papaya este un ajutor pretios pentru cei care vor sa slabeasca. Piureul din acest fruct poate inlocui margarina, untul si uleiul vegetal.

In Peru, frunzele de papaya sunt renumite ca mijloc eficient in vindecarea ranilor si se folosesc de asemenea, in loc de sapun, la spalatul rufelor. In India locuitorii mesteca seminte de papaia pentru improspatarea respiratiei. Este mentionat in literatura actiunea anticancerigena si antiinflamatoare a acestei plante tropicale

Ea contine o gama de fermenti vegetali unul dintre care este "papaina", care are proprietati proteolitice, adica rupe legaturile peptidice ale fructurilor proteice, astfel avind efect foarte benefic asupra digestiei. 
Papaina poseda si insusiri calmante. Injectiile de papaina se folosesc pentru calmarea durerilor din inflamatia discurilor vertebrale. Papaya are si actiune antibacteriana, cardiotonica, stimuleaza secretia bilei, este antipiretica, antihipertensiva, purgativa si antiparazitara.

Acţiunea componentelor active

Acest fruct este un adevărat depozit de substanţe benefice. Miezul fructului conţine 6-12% zaharuri, până la 1% proteine, 1,4% acizi, vitaminele C, B1, B2, caroten, minerale (potasiu, magneziu, calciu) şi enzimele necesare unei bune digestii (papaina, peptidaza, lipaza etc.). Principala substanţă a fructului de papaya este papaina – cea mai importantă dintre cele şase enzime secretate de plantă. Acţiunea sa este similară cu cea a enzimelor secretate de organismul uman, de aceea mai este denumită şi „pepsină vegetală”. Particularitatea papainei constă în faptul că aceasta este activă atât în medii acide, cât şi în cele neutre şi alcaline.

Papaina îmbunătăţeşte în mod substanţial digestia, în special în cazurile dificultăţilor de digerare a proteinelor, scindează proteinele până la nivel de aminoacizi, contribuie la rapida asimilare a acestora de către organism. Asimilarea calitativă şi cantitativă a proteinelor este extrem de importantă pentru vindecarea eroziunilor şi ulcerelor mucoasei, ca material de bază pentru construcţia celulelor noi. Exercită acţiune antiinflamatoare, analgezică, antitrombotică şi fibrinolitică.

Papaya este o sursă de lizocim vegetal, extras din latexul pepenelui de copac (Carica papaya). Această enzimă se regăseşte la plante, animale, om şi posedă calităţi antimicrobiene şi antiinflamatoare, distrugând peretele celular al bacteriilor gram-pozitive, ciupercilor şi viruşilor.

Lizocimul este, de asemenea, regulator al proceselor imunitare şi metabolice şi are proprietăţi antioxidante

Proprietatile papaiei:

  • are efect amibocid;
  • antibacterial;
  • cardiotonic;
  • coleretic;
  • antipiretic;
  • hipotensiv;
  • purgativ si eficace contra viermilor intestinali (efect sinergic cu frunzele de nuc negru);
  • favorizeaza digestia;
  • normalizarea eliminarilor in timpul ciclului menstrual;
  • benefic influienteaza asupta organelor cutiei toracice.

Compozitie: Fructe de papaya - 30 mg, papaină - 3 mg, excipienţi.

Nu contine: sare, drojdii, cereale, arome artificiale, produse lactate, coloranti artificiali sau conservanti.

Mod de administratie: se suge cate 1 tableta de 3 ori/zi, dupa masa.

Contraindicatii : nu exista.

Produsul „Papaya” posedă multiple proprietăţi benefice:

• îmbunătăţeşte calitatea procesului digestiv;
• este eficient în afecţiunile erozive ale tractului gastrointestinal;
• activizează funcţionarea intestinului;
• tonifică organismul, redându-i vitalitatea.