Omega 3/60

 

Forma de prezentare: 30 capsule  

Forma de prezentare: 90 capsule  

Omega 3/60 este un complex care contine 60% acizi grasi esentiali Omega 3 si Omega 6 acizi grasi poli-nesaturati pe care organismul uman nu poate sa-i sintetizeze independent, obtinandu-i din hrana sau din suplimente alimentare. Produsul contine si alti acizi grasi saturati si nesaturati. Cei saturati sunt reprezentati de grasimile animale, care dupa calitatile sale biologice cedeaza celor nesaturati.

Se mai inregistreaza si date despre actiunea lor negativa asupra metabolismului lipidic, a functiei si starii hepatice. Se mai presupune despre participarera acestora in aparitia aterosclerozei. Acizii grasi nesaturati sunt necesari pentru sustinerea starii de sanatate. Deoarece organismul uman nu poate sintetiza acesti acizi ei au fost numiti esentiali, adica de ne inlocuit.

In ultimul timp, conform parerilor expertilor, majoritatea populatiei utilizeaza o cantitate insuficienta de acizi grasi nesaturati, necesitatea zilnica de care este  10 - 20 % din caloriile totale primite.Insuficienta acestora in dieta prezinta o amenintare serioasa pentru organism. Prelucrarea industriala a uleiurilor si grasimilor, intr-o mare masura a micsorat continutul de grasimi esentiali din alimentatia noastra. Cantitatea mare de grasimi nenaturale, care suplimenteaza dieta sub forma grasimilor transergice si a uleiurilor hidrogenizate, vin sa substituie acizii grasi esentiali. La acest fapt mai concureaza si tehnologiile contemporane, care schimba componenta chimica a acizilor grasi din uleiuri, astfel, incat organismul uman nu le poate asimila. Astfel, acizii grasi esentiali trebuie sa patrunda in organism ori produsele alimentare calitative sau sub forma suplimentelor alimentare. 

Savanţii au descoperit de multă vreme că suplimentarea raţiei alimentare cu grăsime de peşte marin reduce riscul aterosclerozei şi afecţiunilor cardio-vasculare. Grăsimea de peşte conţine acizi graşi nesaturaţi omega-3, care intră în clasa acizilor graşi esenţiali. Aceşti acizi nu sunt sintetizaţi de organismul uman şi este foarte important ca necesarul în aceste componente să poată fi asigurat printr-o hrana echilibrată sau prin aportul suplimentelor alimentare care conţin Omega 3.

Conform datelor Institutului de Cercetare Ştiinţifică al Academiei de Ştiinţe Medicale din Rusia deficitul consumului de acizi graşi polinesaturaţi omega-3 la marea majoritate a populaţiei din Rusia reprezintă în jur de 80%. Crescând consumul de grăsime de peşte, se poate reduce la maxim riscul de apariţie al afecţiunilor cardiovasculare. S-a demonstrat că în sângele persoanelor care consumă grăsime de peşte cantitatea de colesterol (principala cauză în apariţia aterosclerozei) se menţine la nivel inferior, întrucât, odată pătrunşi în organism, acizii graşi polinesaturati concurează cu colesterolul eliminându-l din circulaţia sanguină.

Омеа 3/60:

  • stimuleaza dezvoltarea si functionarea creierului;

  • are  actiune profilactica  asupra sistemului cardio-vascular;

  • are actiune profilactica in ateroscleroza, in boala Alzheimer, in diabetul zaharat, reumatism si guta;

  • se administreaza in tratamentul afectiunilor dermatologice: psoriazis, eczema, dermatita alergica, distrofie tegumentara.

Ce sunt acizii grasi polinesaturati

Acizii grasi polinesaturati sunt extrasi din pestii (macrou, sardine) ce vietuiesc in apele  reci din jurul Scandinaviei.
Pentru producerea Omega 3/60 a fost elaborata o tehnologie speciala de obtinere a acizilor grasi Omega 3 si Omega 6, care permite separarea si a altor acizi grasi si a colesterolului.

Acizii grasi nesaturati:

  • formeaza baza membranelor celulare, asigurandu-le suplete, fluiditate si permeabilitate;

  • reglementeaza patrunderea substantelor in celula si impiedica patrunderea organismelor si a compusilor straini;

  • influenteaza in mod esential toate procesele care se desfasoara in celule, intrucat sunt  moleculele cu cea mai mare capacitate energetica din natura.

Din grupa Omega 3 fac parte:

  •  acizii grasi nesaturati;

  • acidul alfa–linolic.

Acesti acizi contribuie la transformarea rapida a colesterolului in acizi biliari, care sunt eliminati din organism. Ei intaresc peretii vaselor sangvine, cresc elasticitatea si scade riscul aparitiei aterosclerozei. Participa la metabolismul vit. B1, vit. B6, imbunatateste conductibilitatea impulsurilor nervoase la nivelul sistemului nervos central si periferic. Consumul zilnic este de 1 – 2 g timp de 24 ore. 
Acidul linolic, arahidic si gama-linolic sunt acizi grasi nesaturati ce fac parte din grupa Omega 6 si au capacitatea de a  intari structura membranelor celulare. Acidul arahidic si alfa-linolinic participa la sinteza prostaglandinelor. 
Acizii grasi nesaturati, nesubstituibili (lino 1,lino 2 si arahidic) poarta si denumirea de vitamina F. In cantitate mai mare, ele se gasesc in uleiurile de origine vegetala in: migdale, alune, soia, floarea soarelui, maslin, seminte de castraveti,  mustar, dovleac si ciubotica-cucului.

Compozitie: Grăsime de peşte -1000 mg (din care EPA-300 mg, DHA-200 mg) , vitamina Е- 2 U.I. , excipienţi.

Mod de administrare: a se administra in calitate de supliment alimentar cate 1–2 capsule/zi, cu o jumatate de ora inainte de masa.

Produsul „Omega 3/60” joacă un rol esenţial în profilaxia:

• aterosclerozei şi trombozei vaselor;
• bolii cardiace ischemice, stenocardiei, infarctului;
• hipertensiunii arteriale;
• dereglărilor de ritm cardiac;
• dereglărilor statutului imunitar al organismului.