Mega Acidophilus

 Forma de prezentare : 90 capsule

În conformitate cu datele deţinute de Academia de Ştiinţe Medicale din Rusia în privinţa răspândirii diverselor forme de disbacterioză, acestea au atins pragul cel mai înalt la nivel naţional, cuprinzând peste 90% din populaţia adultă a Federaţiei Ruse. Această tendinţă se observă şi în rândul populaţiei la nivel global. Este cunoscut faptul că sănătatea organismului depinde foarte mult de o bună funcţionare a tractului gastrointestinal. La rândul său, buna activitate a tractului gastrointestinal depinde de starea microflorei, care constituie unul din sistemele principale de siguranţă, care constitue o barieră de protecţie în calea afecţiunilor. Refacerea balanţei microflorei intestinale cu produse care conţin microorganisme benefice este capabilă să îmbunătăţească în mod esenţial starea generala a organismului. Acesta este scopul principal al produsului „Mega Acidophilus”.

Mega Acidofilus contine bacterii acidofile, nepatogene care contribuie la refacerea echilibrului microflorei tractului gastro-intestinal (TGI). Ele sunt absolut necesare pentru o digestie normala, deoarece apara tubul digestiv de patrunderea microorganismelor patogene si produc vitamine.

Cantitatea insuficienta de Lactobacillus acidophilus in intestinul gros duce, de regula, la intoxicatii intestinale, constipatii si dereglarea asimilarii de substante nutritive. Suplimentele alimentare care contin tulpini vii de Acidophilus previn aparitia mirosului urat al gurii, dezvoltarea meteorismului a carui cauza este supraacumularea de gaze in TGI, ca urmare a proceselor de putrefactie ce au loc in tubul digestiv. Preparatele care contin bacterii acidofile se recomanda in cazuri de diaree care apare adesea la turisti si care face necesar tratamentul cu antibiotice.

Pentru vindecarea unor boli, majoritatea oamenilor utilizeaza antibiotice perioade lungi de timp. Din pacate, folosirea lor excesiva si indelungata aduce adesea organismului mai mult rau decat beneficii. Antibioticele pot fi cauza dereglarii echilibrului din microflora tubului digestiv, determinand cresterea intensiva a fungilor de tipul Candida albicans si dezvoltarea candidozei. Aceste ciuperci produc toxine slabind sistemul imunitar. Cresterea Candidei albicans poate fi amplificata de stres, alimentatie dezechilibrata (consumul anormal de zahar rafinat sau de alimente preparate cu folosirea de drojdii - produse de franzelarie, bomboane, alimente cu pregatire rapida), utilizarea contraceptivelor orale.
Tulpinele (susele) probiotice prezente in mega-acidophilus pot reface echilibrul natural al microflorei din tractul digestiv, favorizand cresterea bacteriilor nepatogene si controland cresterea bacteriilor de drojdie si a altor patogeni.

Acţiunea componentelor active

Bifido- şi lactobacteriile reprezintă baza microflorei intestinale a omului - 85-90% la adulţi şi până la 95 % la copii, exercitând multiple efecte pozitive.

  •     Posedă puternice proprietăţi antimicrobiene inhibând acţiunea toxică a bacteriilor patogene şi fungilor şi împiedicând dezvoltarea acestora în microflora intestinală, contribuie la creşterea altor culturi probiotice benefice.
  •     Stimulează aparatul limfatic, producerea de interferon, imunoglobuline, limfocite şi anticorpi, care activizează forţele de apărare ale organismului uman.
  •     Participă la sinteza şi absorbţia vitaminelor din grupa B, vitaminelor K, D, acizilor lactic, folic şi nicotinic, contribuie la formarea aminoacizilor esenţiali, la o mai bună asimilare a sărurilor de calciu.
  •     Participă în mod activ la scindarea şi absorbţia substanţelor nutritive: normalizează procesele de digerare enzimatică ale hranei, intensificând hidroliza proteinelor şi carbohidraţilor şi produc în tractul gastrointestinal enzime lactozo-metabolice proprii pentru o perioadă îndelungată.
  •     Acţionează asupra metabolismului lipidic al organismului prin participarea la scindarea avansată a lipidelor reduc nivelul de colesterol din sânge şi normalizează nivelul de lipoproteine şi fosfolipide.
  •     Împiedică apariţia meteorismului, reglează peristaltismul intestinal.

Mega-acidophilus este o sursa de bacterii probiotice indispensabile. Acest produs stabilizeaza microflora intestinala, impiedica inmultirea florei patogene, sporeste absorbtia substantelor nutritive, optimizeaza metabolismul si stimuleaza imunitatea organismului.

Compozitie: Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis, excipienţi.

Nu contine: conservanti artificiali, coloranti, arome, sare, grau, zaharoza, drojdii.

Mod de administrare: 1 capsula de 3 ori pe zi, de preferinta pe stomacul gol.