Coral Echinacea

 

Forma de prezentare: 90 tablete

Combinând energia revigorantă a echinaceea, plantelor aromatice şi mineralelor din natură, produsul ”Coral Echinaceea” are grijă în mod ideal de imunitate în sezonul infecţiilor virale, tonifică SNC, contribuind la combaterea oboselii şi armonizând starea internă a organismului. 

Cunoscută și ca floare a soarelui, echinaceea este un stimulator natural al sistemului imunitar. Planta conţine substanţe biologic active care îşi accentuează în mod sinergic acţiunea benefică asupra organismului: macro şi microelemente, printre care calciu, fier, seleniu, magneziu, mangan, potasiu, vitaminele A, C, E, glicozide, acizi organici, polizaharide, care exercită o acţiune de bază asupra imunităţii. 
Acţiunea imuno-stimulatoare a plantei se manifestă prin creşterea activităţii leucocitelor şi macrofagelor şi producţia de interferon, care reprezintă principala ”linie de apărare” a imunităţii antivirale. Această acţiune determină utilizarea activă a plantei în scopuri profilactice de la primele semne ale răcelii, în cazul administrării îndelungate a antibioticelor, precum şi pentru recuperarea persoanelor care au fost supuse acţiunii radiaţiilor sau care locuiesc în zone ecologice defavorizate. 

Lemnul dulce ocupă un loc foarte important pe ”lista de aur” a plantelor ”Ayurveda”. El susţine organismul în combaterea eficientă a stresului, tonifică vasele, întăreşte capilarele, împiedicând apariţia hemoragiilor la diverse organe. Conţinutul crescut de glicirizină şi acid glicirizinic asigură efecte imuno-modulatoare, antiinflamatoare, adaptogene şi antialergice. 

Andrographis paniculata este un excelent imuno-stimulator şi hepatoprotector. Creşte răspunsul nespecific imunitar al organismului în caz de răceli. Extractul de Andrographis are o activitate antioxidantă pronunţată, exercită acţiune colagogă şi tonifiantă. 

Nu întâmplător eleuterococcul a primit denumirea de ”ginseng siberian”: planta se consideră un înlocuitor integral al ginsengului, având proprietăţi similare. Bogat în substanţe benefice (glicozide, uleiuri eterice, caroten, vitamina C, acid oleic), eleuterococcul îmbunătăţeşte activitatea SNC, reface capacitatea de efort fizic şi intelectual, creşte rezistenţa organismului la acţiunea factorilor nefavorabili ai mediului ambiant. 

Combinându-se în mod armonios cu plantele medicinale, microelementul zinc participă în mod direct  la optimizarea funcţionării imunităţii. Stimulează activitatea celulelor sanguine albe, limfocitelor-T şi celulelor-killer. Este necesar pentru secreţia timulinei – hormonul de bază al timusului, care răspunde de ”antrenarea” celulelor-T ale sistemului imunitar. 

”Coral Echinaceea” exercită multiple efecte benefice: 
• este un remediu fortifiant general, care menţine tonusul imunitar; 
• exercită acţiune antiinflamatoare; 
• exercită acţiune antibacteriană; 
• are efect antioxidant.