PROTIVITY - Complex de aminoacizi

 

Forma de prezentare: 140 capsule

Protivity este un supliment nutritiv recomandat sportivilor pentru cresterea masei musculare si pentru refacerea dupa un efort prelungit. Produsul este un complex de aminoacizi unic si echilibrat care asigura o utilizare aproape deplina (99%) a proteinelor sintetizate de organism. Acest complex este de 4-5 ori mai eficient decat proteinele extrase din grau sau soia si decat cazeina. Este un complex unic, echilibrat de 11 aminoacizi, 9 dintre care sunt esentiali, iar 2 dintre ei conditionat esentiali.

Protivity contine matricea amino-acida, amestec de aminoacizi esentiali intr-o cantitate optima si echilibrata. Matricea amino-acida este o formula unica de nutritie proteica si se deosebeste esential de alte produse asemanatoare.

Spre deosebire de proteinele din carnea de pasare, peste si altele, care se prelucreaza si se asimileaza trecand ore intregi, protiviti sub forma de aminoacizi se absoarbe complet timp de 25 minute.

Protiviti ajuta la:

  • Marirea masei musculare;
  • Fortificarea imunitaii;
  • Marirea fortei si rezistentei la solicitare;
  • Restabilirea tesuturilor afectate;
  • Usurarea procesului de digestie;
  • Inlaturarea depunerilor de grasime;
  • Imbunatateste dispozitia;

In procesul de digestie, proteinele sunt descompuse de catre fermentii tractului gastro-intestinal in aminoacizi liberi, care sunt asimilati in sange si sunt utilizati de celule in sinteza proteinelor specifice, a unor compusi si altor subtraturi, necesare unei activitati normale. Necesitatea de proteine este determinata de un sir de factori.

De exemplu, necesitatea de alimentare proteica la copii, in perioada de crestere intensiva, la sportivii profesionisti, la gravide, persoanele bolnave, este intotdeauna mai mare decat la cei sanatosi cu varsta medie. Sursa principala de proteine sunt produsele alimentare. Dar chiar si la utilizarea permanenta a alimentatiei bogate in proteine, nu intotdeauna sunt indestulate cantitatile necesare de acestea. Produsele alimentare naturale, bogate in proteine, contin multi acizi grasi nesaturati, utilizarea carora poate influenta negativ starea de sanatate.

Acţiunea componentelor active

L-izoleucina şi L-valina sunt necesare pentru sinteza hemoglobinei, stabilizează procesele de generare a energiei şi sporesc rezistenţa.

L-lizina intră în compoziţia tuturor proteinelor de origine animală, este necesară pentru refacerea ţesuturilor după traume, pentru producerea de anticorpi, hormoni, enzime, îmbunătăţeşte asimilarea calciului din sânge şi transportul acestuia în ţesutul osos.

L-fenilalanina realizează legătura între neuroni şi creier, contribuie la producţia de endorfine, care au o acţiune benefică asupra dispoziţiei, îmbunătăţeşte memoria, menţine vigoarea şi limpezimea gândirii, elimină stările depresive.

L-glutamina stimulează funcţiile cerebrale, accelerează procesele metabolice în muşchi, utilizând depozitele de grăsime nedorite, împiedică tensionarea şi leziunea muşchilor după efort sau antrenament intens, contribuie la hidratarea celulelor musculare asigurând creşterea şi refacerea acestora.

L-metionina şi L-treonina stimulează sinteza de colină, imunoglobuline şi anticorpi, reduc nivelul de colesterol în sânge, împiedică degenerescenţa grasă a ficatului.

L-arginina contribuie la producţia de insulină, precum şi la creşterea masei musculare. Acţionând ca un puternic antioxidant, împiedică oxidarea grăsimilor şi menţine un nivel sănătos al lipidelor în sânge.

L-triptofanul participă la sinteza de serotonină – un neuromediator la nivelul creierului. Împreună cu lizina stimulează producţia hormonului creşterii, reduce nivelul de colesterol, scade apetitul şi îmbunătăţeşte calitatea somnului.

Recomandatii in administrare:
Pentru persoanele cu starea de sanatate slabita

Gasindu-se mai ales in starea de stres, sau celor vegetarieni, se recomanda de 2 ori pe zi a cite 5 tablete inainte de dejun si pranz.

Pentru sportivi incepatori

Se administreaza 5-10 tablete de protiviti cu 20 min inainte de antranament.
Treptat se mareste efortul pentru a mari rezistenta.
Treptat se mareste efortul fizic pentru a mari masa musculara.

Pentru sportivi profesionisti

Se administreaza 5-10 tablete de protiviti cu 20 min inainte de antranament.
A se administra cu cantitatea necesara de proteine (norma carea se calculaeaza reesind sin virsta si masa corpului), vitamine, minerale, antioxidanti si fermenti. Aceasta permite organismului sa faca fata eforturilor fizice.Pentru fiecare grupa de muschi care se solicitata sa si se dea 48 ore de odihna. Aceasta va permite evitarea traumarea tesutului si cresterea optimala a masei musculare.

Pentru barbati

Se inmulteste masa corpului cu 0,9. Produsul va fi cantititatea de proteine necesara pentru organism timp de 24 ore. Spre exemplu daca masa corpului este de 68 kg atunci cantitatea de proteine necesara este de 61g.

Pentru femei

Se inmulteste masa corpului cu 0,8. Produsul va fi cantititatea de proteine necesara pentru organism timp de 24 ore. Spre exemplu daca masa corpului este de 68 kg atunci cantitatea de proteine necesara este de 54g.
In timpul eforturilor fizice, bolilor sau stres se va administra 5 tablete cu 20-30 minute cu 230-250 ml apa, se va repeta acelasi lucru inaite de prinz.

Contine: Complex de aminoacizi (L-izoleucină, L-lizină, L-fenilalanină, L-arginină, L-glutamină, L-leucină, L-metionină, L-treonină, L-valină, L-histidină, L-5-hidroxitriptofan), vitamina C, excipienţi.

Administrarea produsului „Protivity” este necesară în cazul unei alimentaţii proteice insuficiente:

• în dereglări digestive şi ale schimbului de substanţe;
• în eforturi fizice şi intelectuale crescute;
• în stări depresive;
• în stări de epuizare;
• în dereglări hepatice;
• după intervenţii chirurgicale şi traumatisme.