Conceptul de sanatate 4 pasi

 "Exista o singura boala care se numeste acidifiere si un singur tratament numit alcalinizare!" Robert Young, savant american.

Paradoxul zilelor noastre: avem cea mai dezvoltata medicina a tuturor timpurilor, dar in acelasi timp avem si cel mai inalt procent de oameni bolnavi. Din pacate ideea, ca medicii sunt in totalitate responsabili de sanatatea noastra a dus la faptul ca, oamenii din ziua de azi nu au o baza de cunostinte in ceea ce priveste sanatatea si mentinerea acesteia.

Mai jos gasiti cateva principii care va pot ajuta sa va mentineti sanatatea la parametrii normali: Hidratare, Curatare, Nutritie si Protectie. Ordinea pasilor este deosebit de importanta. Nu poti trata o afectiune daca ai un randament de transport scazut al sangelui, cauzat de vascozitatea ridicata, daca "filtrele biologice" sunt "infundate" si absorbtia este la limita, daca organismul este gazda a mai multor specii de paraziti etc.

1. HIDRATAREA

Etapa de hidratare: sanatatea incepe de la a bea suficienta apa! Organismul uman este format din 70% apa. Stiati ca berea, cafeaua, ciorbele, bauturile acidulate, ceiurile nu sunt apa pentru organism ci mancare? Si doar apa de o anumita calitate este lichidul necesar care hidrateaza organismul nostru.

Un rol important il reprezinta mentinerea mediului alcalin in organism intr-un procentde 80%. Cu cat omul isi mentine alcalinitatea ridicata si pe o durata mai mare de timp cu atat starea de sanatate si aspectul fizic sunt mai bune. Stiati ca PH-ul sangelui uman este de 7.34-7.45, adica alcalin? Daca acestparametru scade pana la Ph-6.9, omul moare. In acest sens doresc sa va dau un exemplu: cand bem 1 litru de Coca-Cola sau orice bautura acidulata, care are Ph-2,5, organismul ca sa pastreze sangele in parametri vitali, consuma magneziu din muschi si calciu din oase ca sa alcalinizeze acel lichid. Ne intrebam de ce facem osteoporoza, cum am facut diabet, de unde avem probleme cu inima, de ce avem tensiune, de ce nu putem scapa de candida, de ce avem celulita, de ce avem kilograme in plus si de ce avem imunitate scazuta? Raspunsul este simplu: pentru ca noi bem orice, in afara de apa alcalina!


2. CURATAREA ORGANISMULUI: DEPARAZITAREA si DETOXIFIEREA

Etapa de curatare: presupune in primul rand eliminarea parazitilor - deparazitare, care au afectat 95% din populatia globului. De exemplu: un vierme matur de ascarida in 24h consuma pana la 40 ml de sange din organism, si daca avem 5-6, ce facem?!... tratam anemia consumand suplimente de Fe?
Primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa scapam de paraziti!

Al doilea lucru ce tine de curatare este detoxifierea organismului. In primul rand presupune curatarea colonului nostru. In urma consumului de alimente gatite, pe peretii colonului se depun intre 2-23 kg de toxine si mucilagii. Aceasta determina marirea in volum a abdomenului, avand ca si consecinte reducerea spatiului pentru plamani si inima, respiratie greoaie si suprasolicitarea inimii. La fel volumul marit al abdomenului apasa asupra ovarelor la femei si asupra prostatei la barbati. Deasemenea de starea colonului depinde mirosul corpului, aspectul pielii, unghiilor, dintilor si a parului.

3. NUTRITIA

Etapa de nutritie presupune: hranirea organismului cu proteine, vitamine, minerale, enzime si acizi grasi necesare pentru buna functionare a organismului ca un tot unitar. Aici depinde cel mai mult nu cantitatea ci calitatea alimentelor pe care le consumam. Stiati ca toate vitaminele se distrug la temperaturi mai mari de 55 de grade celsius? Daca rosia nu are miros ea nu are enzime, iar acest lucru produce in organismu nostru perturbarea digestiei. Sunt o solutie in ziua de astazi suplimetele alimentare naturale, care au aparut din abundenta pe piata? Dacada, cum sa alegem suplimentele, ce calitati trebuie sa aiba, ce doza ar trebui sa luam si cat timp?

4. PROTECTIA
Etapa de protectie: poate fi considerata cea mai intelegenta actiune in aceasta directie si este cunoscuta sub denumirea de prevenire a bolilor. Aici putem da exemplu cu masina si reviziile constante de intretinere: cand cumparam un autoturism avem grija sa-l alimentam cu combustibil de calitate, sa-i schimbam uleiul la timp, sa-i schimbam filtrele...pentru ca astfel riscam ca intr-o buna zi sa ne "lase" in cel mai nepotrivit loc si timp. Acelasi lucru se intampla si cu organismul nostru, daca nu-i dam "combustibil" potrivit, daca nu curatim "filtrele" biologice la timp...poate ceda intr-o buna zi, implicand suferinta si costuri, timp si nervi...

Spunandu-va toate aceste lucruri, doresc sa mentionez ca acesti pasi nu sunt o descoperire revolutionara a secolului 21, ci este o abordare integrata si bine structurata inca de stramosii nostri (drept dovada fiind si starea lor de sanatate buna pana la adanci batranete). Pentru noi, ceea ce ne ramane de facut, este sa le aplicam si sa nu lasam ca aceste principii sa fie anihilate de era modernista.

WELLNESS reprezinta conceptul de schimbare a atitudinii, prin constientizarea valorii de a ne pastra sau imbunatati starea de sanatate. Atitudinea fata de sanatatea noastra este respectul fata de noi insine si fata de cei care ne sunt aproape.