ARTICOLE

Importanta decodarii ambalajelor produselor cosmetice

Cu clasificarea produselor cosmetice ne-am clarificat. Acum e important sa intelegem formulele inscrise pe ambalajele cosmetice.

 
Ca regula: sa fiti autocritice si nu va calcati pe constiinta. Sa va iubiti pe sine, e foarte bine, insa multi comit o greseala atunci cand utilizeaza orice produs pentru piele. Din pacate multe produse cosmetice iti pun in pericol sanatatea.

 

Scopul este de te ajuta sa decodifici pentru a alege mai bine produsele.
 
Va recomand sa faceti un test cu un servetel de hartie. 
Cum se face: curatim calitativ fata, asteptam 40-60 minute. Apoi luam un servetel cosmetic alb, fara relief si stergem cu miscari energice pe liniile de masaj a fetei, de dorit ca in cest moment sa fim in pozitie orizontala si nu verticala. Dupa aceea studiem ceea ce a ramas pe servetel.

Si anume: in cazul in care pe servetel nu a ramas nici o pata si nici dungi de sebum si a ramas solzi excitati atunci e vorba de o piele uscata si pentru tineretea si frumusetea ei va trebui sa lupti serios.

In cazul in care pe servetel nu a ramas nimic: nu exista urme de sebum ale pielii sau solzi excitati, atunci intr-adevar, la moment e bine. Aici, e momentul sa ne amintim Winnie the Pooh si istoria cu mierea: uite este, uite nu-i. Cum a spus odata regele Solomon: totul e trecator! Cel mai bine sa ne ocupam de prevenire imbatranirii preamature a pielii, de cat peste cativa ani sa incercam "sa lipim cioburi sparte ale vazei preferate".

In cazul in care pe servetel s-a imprimat o urma in forma de T (frunte, nas, barbie) pielea este combinata.
Insa atunci cand pe servetel a lasat urme de grasimi pe toate liniile de masaj - pielea este grasa.
Daca pe servetel veti vedea urme diferite de pe fiecare sector a fetei - pielea este mixta.

Inca o data lista neagra.

  1. Albumin
  2. Bytyl stearat
  3. Castor oil (ricinus officialis)
  4. Collagen
  5. Decyl oleat
  6. Dibutylphthalate
  7. Dietanolamin
  8. Diethyl phthalate
  9. Dimethyl phthalate
  10. Elastin
  11. Glicerin
  12. Isocetyl stearat
  1. Plancentral extract
  2. Propylene glycol
  3. Royal bее jelly
  4. Seaweed
  5. SLS* (sodium lauryl sulfate)*
  6. Sodium chloride-salf-NaC1
  7. Tyrosine
  8. Isopropul isostearat
  9. Isopropul myristat
  10. Isopropul palmitat
  11. Isostearyl neopentanoat
  1. Lanolin
  2. Lauramidedea
  3. Liquidum paraffinum
  4. Mineral oil
  5. Myristyl myristat
  6. Octyl palmitat
  7. Octyl stearat
  8. Petrolatum

Sodium Lauryl Sulfate (SLS) - Nimeni nu face acestui ingredient publicitate. Aceasta substanta ieftina se obtine din ulei de cocos, este utilizat pe scara larga in produse cosmetice, sampoane, geluri de baie si dus, spumant de baie etc. Acest este cel mai periculos ingredient in produsele pentru ingrijirea parului si pielii.
In industria SLS este utilizat pentru spalarea pardoselilor in garaje, in degresarea motoarelor, in produselor pentru spalarea automobilelor etc. Este un agent coroziv puternic, si inlatura grasimea de pe orice suprafata. SLS se utilizeaza pe larg in toate clinicele din lume pentru experimente in calitate de tester al iritatiei pielii. Cercetatorii provoaca ci ajutorul SLS iritarea pielii la animale si oameni, iar apoi trateaza cu diferite preparate portiunile iritate. Studii recente, in Colegiul Medical al Universitatii de stat din Georgia, au demonstrat ca SLS patrunde in ochi, in creier, in inima, ficat si seretine acolo. Acest lucru este deosebit de periculos pentru copii in tesuturile care se acumuleaza in concentratii mari. Aceste studii, de asemenea, arata ca SLS modifica continutul  proteic al celulelor ochilor la copii si retine dezvoltarea acestor copii, provoaca cataracta. SLS purifica pe calea oxidarii, lasand o pelicula iritanta pe pielea corpului si a parului. Poate contribui la caderea parului, aparitia matretii, actionand asupra bulbului parului. O alta problema serioasa este legatura SLS cu dioxinele si  nitratii cancerogeni. SLS reactioneaza cu multe ingrediente cosmetice, formand nitrati. Acesti nitrati ajung in sange in mari cantitati in timpul spalarii parului cu sampon si geluri, cand facem baie in cada si folosim spumant in baie si cand folosim diferiti agenti purificatori. Multe companii ascund de multe ori produsele lor cu SLS ca naturale, indicand "derivat de nuci de cocos".

Lista alba:
1.Trydecil stearate - emulgator "apa-in-ulei" detergent activ  non-alcalin tensid.
2. Trydecil trimelitate -derivat al acidului melitic, un plastifiant. Detergent non-alcalin usor.
3. Glyceryl stearat - emulgator " apa-in-ulei", emolient, substanta coagulatoare si de distribuire, formata din glicerina  vegetala si acid stearic, extras din uleiul si coaja kaskarilly.
4. Orbignya cohune.
5. Glycine soya -ulei de soia.
6. Tocoferol, vitamina E.
7. Beta-caroten (provitamina A).
8. Alantoina extract de radacina de tataneasa medicinala.
9. Acidul Hialuronic este cel mai puternic si multifunctional in natura umezitor.
10. Umidificator dimeticon, aer conditionat pielii.
11. Adenozina actioneaza ca un acumulator universal si transport de energie.
12. Simeticona in cosmetica previne formarea de spuma.
13. Squalene este o hidrocarbura saturata, obtinut din fructe de masline sau grasime de rechin.
14. Tocoferil linoleate - conditioner, umidificator, conservant.
15.  Dipalmitat vitamina B6 piridoxina (antidermatitny). Retinol palmitat de vitamina A.
16. Ultraviolete chimice octil, crema hidratanta filtru.
17. Banzofenona-3 (Eskalol 577) chimic filtru UV protejeaza parul si pielea de expunerea la soare.
18. Filtru fizic siliciu.
19. Butilena umectant glicol, un emulgator.
20. Creapa TPEG-SO emulgator "ulei-in-apa".
21. Bisabolol, princiala componenta activa din musetel.
22. Parabenii sunt parabenovoy derivat de acid utilizat ca metil, propil si butil derivati. Parabenii sunt utilizate ca conservanti, pentru produsele cosmetice din degradarea bacteriana. Considerat a fi conservanti suficient de bland.
23. Argintul coloidal.
24. Ulei de arborede ceai.
25. Propolis, si alte componente.

Continutul acestor componenti ne sugereaza despre faptul ca acesata cosmetica este calitativa, non-toxica, nu este periculoasa si o putem folosi fara griji.

Sursa pentru acest articol:
http://cosmecevtic.ru/klassifikatsiya-2/klassifikatsiya-kosmetiki/